Property Facts – Forår 2018

Research- og analysearbejdet følger to separate spor.

I forbindelse med vore øvrige analyseydelser lancererede vi i begyndelsen af 2018, en ekstensiv undersøgelse af forholdet mellem markedsleje og prisen på en ejerlejlighed. Resultatet var overraskende, at på trods af rekordstigninger for ejerlejligheder i hovedstaden, var det billigere at erhverve analysens modelbolig finansieret med kort – eller delvis kort – rente end en nybygget lejelejlighed. Dette faktum kunne sende et signal om, at markedslejerne i det uregulerede boligbyggeri efterhånden har nået et niveau der gør dem sårbare.

Internationalt er interessen for ejendomsinvestering i vores største naboland Tyskland stadig betydelig, hvilket driver priserne op, både i de kendte 7 metropoler, men også i mere sekundære byer. Særligt er interessen for større byer i Østtyskland vokset, hvor der stadigt kan købes ejendomme til relativt billige substansværdier, men hvor den underliggende økonomi, 30 år efter genforeningen, stadig er noget svagere end i Vesttyskland.

Vi har haft fornøjelsen af, at rådgive flere investorer i såvel Danmark som i Tyskland – og bistår gerne med vores kerneydelser bygget op om en stærk vidensbaseret tilgang.

Download hele analysen: PropertyFacts forår 2018